Vaš najljubši kinematograf

Zaupajte nam kateri je vaš najljubši kinematograf in ob obisku na www.cineplexx.si, boste hitreje prišli do vaših priljubljenih vsebin.

Zapri

Vaš najljubši kinematograf

  • Cineplexx Celje
  • Cineplexx Koper
  • Cineplexx Kranj
  • Cineplexx Ljubljana Rudnik
  • Cineplexx Maribor
  • Cineplexx Murska Sobota
  • Cineplexx Novo mesto

Premiera DEDEK GRE NA JUG v kinu Cineplexx Ljubljana Rudnik

11.01.2023

Vinci Vogue Anžlovar je 32 let po babici na velika platna pripeljal še dedka.

Sinoči je v ljubljanskem Cineplexxu potekala težko pričakovana premiera slovenskega filma DEDEK GRE NA JUG, z zvezdniško igralsko zasedbo: Boris Cavazza, Vlado Novak, Zala Djuric, Jonas Žnidaršič, Goran Navojec, Maruša Majer, Dario Varga, Nenad Tokalić, Senko Velinov, Jasna Diklić, Ksenija Mišič, Timon Šturbej in Primož Pirnat. Pod film se je podpisal režiser Vinci Vogue Anžlovar, ki je pred 32 leti režiral slovenski kultni film Babica gre na jug.

Film DEDEK GRE NA JUG je skupaj z navdušenimi prvimi gledalci, na pot v vsa Cineplexx kina pospremila filmska ekipa, ki je obiskovalcem po koncu filma zaupala marsikatero prigodo iz snemanja.

Gledalce je najprej pozdravil avtorski deli ekipe Julij Zornik, Teo Rižnar, Zarja Predin, Milko Lazar, Miloš Srdić, producent Branislav Srdić, nato pa še igralci Boris Cavazza, Zala Djuric, Goran Navojec, Nenad Nešo Tokalić, Ksenija Mišič, Jonas Žnidaršič in Zlatko Ožbolt.

Bučen aplavz je požel režiser, scenarist ter soskladatelj filma Vinci Vogue Anžlovar, ki je 32 let po babici na velika platna pripeljal še dedka. Pogovoru je sledilo presenečenje z glasbeno točko Lange in Zale Djuric, ki je zapela pesem Ako se vratiš.

DEDEK GRE NA JUG je zgodba o življenju, pričakovanjih in iskanju smisla. Vlado iz bolnišnice ugrabi svojega umirajočega prijatelja Borisa in ga s starodobnim avtodomom popelje na jug, na poti pa pobereta Rominjo Esmo.

Kako se zapete in razplete zgodba o prijateljstvu in ljubezni so prvi preverili tudi nekateri znani obrazi. Zakonca Djurić, Jernej Gašperin ter Vid Klemenc, Francesco Borchi, Zoran in Barbara Predin, Marko Miladinovič, Stevo Pavlovič, Ana Raščan, Jan Čampa in Eva Plešnar. Deljenje filmskih vtisov z igralci in ustvarjalci filma se je ob ritmih Lange nadaljevalo do poznih večernih ur.

Sladka gala premiera komedije Tina Vodopivca navdušila

Sinoči je celovečerni prvenec režiserja Tina Vodopivca Nekaj sladkega doživel svojo prvo premiero. Na gali premieri v Cineplexxu Ljubljana so se po rdeči preprogi sprehodili ustvarjalci in igralska ekipa.

Več

BABILON JE PRVE GLEDALCE POPOLNOMA NAVDUŠIL

Sinoči se je tudi pri nas odvila premiera težko pričakovanega filma Babilon v Cineplexx Ljubljana, ki je skupaj z revijo Gloss privabil številne znane Slovence, ki so si med prvimi ogledali epsko dramo, v režiji oskarjevca Damiena Chazella.

Več

ENKRATNI MARE S SVOJIMI ZVIJAČAMI NAVDUŠIL PRVE GLEDALCE

Nedeljsko popoldne je minilo v znamenju premierne projekcije animirane pustolovščine Enkratni Mare v Cineplexx Ljubljana Rudnik v sodelovanju z radijem Ekspres.

Več