Vaš najljubši kinematograf

Zaupajte nam kateri je vaš najljubši kinematograf in ob obisku na www.cineplexx.si, boste hitreje prišli do vaših priljubljenih vsebin.

Zapri

Vaš najljubši kinematograf

  • Cineplexx Celje
  • Cineplexx Koper
  • Cineplexx Kranj
  • Cineplexx Ljubljana Rudnik
  • Cineplexx Maribor
  • Cineplexx Murska Sobota
  • Cineplexx Novo mesto

PREMIERA FILMA JAMA

21.02.2024

Včeraj, 20. februarja, zvečer je v Cineplexxu Ljubljana Rudnik premiero doživel najbolj utrgan slovenski film letošnjega leta. Film Jama v režiji Dejana Baboska je prvi film na področju bivše Jugoslavije, ki je zvočno obdelan v Dolby Atmos tehnologiji prostorskega zvoka. Premiere so se udeležili člani filmske ekipe: režiser Dejan Babosek, igralki Lea Cok in Darja Krhin, igralec Marko Platan ter številne znane osebnost, kot so Anika Horvat, Marko Naberšnik, Miki Vlahović (Viktorji), Manja Plešnar, Gorka Berden, člani glasbenih skupin Bohem, Miladojka Youneed, Koala Voice in drugi. Premieri filma je sledilo druženje ob prekmurskih dobrotah in slovenskemu ginu iz Prekmurja Heaven and Hell.

V torek, 20. februarja, je bil v Cineplexxu Ljubljana Rudnik premierno prikazan film Jama, najbolj utrgan slovenski film letošnjega leta. Film je režiral Dejan Babosek, katerega film Preboj si je v Sloveniji ogledalo skoraj 20.000 gledalcev, kar je za Slovenijo izjemen uspeh. Film Jama je nastal po prekinitvi filmske dejavnosti v obdobju epidemije in je bil prvotno mišljen kot kratki film. Tekom snemanja pa so se ustvarjalci odločili, da ga razširijo v celovečerni film in tako 71 minutni film posneli le v desetih snemalnih dneh. Film Jama je črna komedija, ki se prepleta z elementi kriminalke, slasherja in špageti vesterna in pripveduje zgodbo o goljufoma Mii in Kevinu, ki zapeljujeta bogate ločenke in vdove. Žal se zaradi Kevinovega (Marko Plantan) seksualnega apetita in Miine (Lea Cok) ljubosumnosti ponesreči rop bogate zapeljivke Eme (Darja Krhin) in zgodba se sprevrže v pravo grozljivko. Z glasbenega vidika je film prava glasbena poslastica, saj so glasbo zanj posneli številni slovenski izvajalci, kot so Miladojka Youneed, Koala Voice, Raiven, Bohem, Anika Horvat, skladatelj Gašper Muženič pa je poskrbel za avtorsko glasbo po inspiraciji kralja špageti vestrnov Ennia Morricone. Tekom filma se lahko prepustimo tudi predelanim pesmim klasične glasbe, kot so Bolero, Per Gynt, Carmen – Habanera, Labodje jezero, Bella Ciao, House of the rising sun in druge.

Film Jama je prvi film na področju bivše Jugoslavije, ki je zvočno obdelan v Dolby Atmos tehnologiji. To je tehnologija prostorskega zvoka razvita v laboratorijih podjetja Dolby, ki omogoča, da se zvoki interpretirajo kot tridimenzionalni objekti brez vodoravnih ali navpičnih omejitev.

Na premieri filma so bile poleg filmske ekipe, režiser Dejan Babosek, igralki Lea Cok in Darja Krhin, igralec Marko Platan, prisotne tudi številne znane osebnosti iz sveta filma in glasbe.

Film Jama si lahko na rednem sporedu v Cineplexxu ogledaš že od 22. februarja dalje!

Galerija slik na Facebooku.

GEPACK se je pripeljal na veliko platno in prejel stoječe ovacije

V Cineplexxu Ljubljana Rudnik smo si premierno ogledali težko pričakovani slovenski celovečerni film Gepack izjemnega režiserja Žige Kukoviča.

Več

PIKAPOLONA IN ČRNI MAČEK STA NA PREMIERI POPOLNOMA NAVDUŠILA

Superjunaka Pikapolona in Črni maček, ki s svojimi dogodivščinami razveseljujeta najmlajše, sedaj tudi na velikih platnih!

Več

Kralj Atlantide AQUAMAN zavzel Cineplexx

Kralj Atlantide AQUAMAN zavzel Cineplexx, gledalcem sta se pridružila tudi Aquaman in kraljica Atlanna!

Več