Vaš najljubši kinematograf

Zaupajte nam kateri je vaš najljubši kinematograf in ob obisku na www.cineplexx.si, boste hitreje prišli do vaših priljubljenih vsebin.

Zapri

Vaš najljubši kinematograf

  • Cineplexx Celje
  • Cineplexx Koper
  • Cineplexx Kranj
  • Cineplexx Ljubljana Rudnik
  • Cineplexx Maribor
  • Cineplexx Murska Sobota
  • Cineplexx Novo mesto

ŠEPET METULJA - MEDIJSKO DRUŽENJE Z USTVARJALCI NOVEGA MLADINSKEGA FILMA

14.09.2023

Le še slab mesec nas loči do slavnostne premiere težko pričakovanega slovenskega celovečernega mladinskega filma Šepet metulja, režiserja Alena Pavšarja, ki z zgodbo o ljubezni do sebe in drugih sledi velikim sanjam o poslovni poti, premagovanju ovir ter vztrajanju. Predstavniki sedme sile so v ljubljanskem Cineplexxu Rudnik na posebnem druženju, ki ga je povezoval Iztok Gartner, z ustvarjalci filma iz prve roke izvedeli zanimive podrobnosti iz snemanja filma, o zvezdniških gostih in naslovni pesmi Metulj v novi preobleki.

Vstopnice za premiere najstniške romantične drame Šepet metulja, ki se jih bodo udeležili vsi glavni igralci in ustvarjalci filma, so že v prodaji. Premiere bodo: 10.10. v Cineplexx Ljubljana Rudnik, 11. 10. v Cineplexx Celje in 12. 10. v Cineplexx Maribor. Od 12. oktobra pa si film lahko ogledate na rednem sporedu v vseh kinih Cineplexx.

Mladinski film Šepet metulja je zgodba o Janu, 17-letnem navdušencu mehatronike in najstniku avtistu. V razredu, ki ga vodi neizprosni učitelj Frenk, ki ne odobrava posebnih potreb učencev in hodi po robu z dru-gačnimi metodami praktičnega pouka, Jan kljub vsem oviram učitelja in sošolcev dokaže, da zmore. »Film pripomore k razbijanju stereotipov ter spodbujanju inkluzije in sprejemanja. Zgodba glavnih junakov je dokaz, da lahko vsak pripomore k bolj sočutnemu in raznolikemu svetu, ki sprejema vsakega posameznika, ne glede na njegove posebnosti. Čustev poln film je izjemna priložnost za povečanje ozaveščenosti in razumevanja avtizma. Vsak posameznik s spektrom avtizma namreč s seboj nosi edinstvene talente in perspektive, ki jih lahko prispevajo v svetu. Testne projekcije so bile več kot uspešne, zato komaj čakamo premiero in odzive gledalcev,« je svoje občutke ob ustvarjanju filma delil režiser in scenarist Alen Pavšar.

Osrednjo vlogo v filmu Šepet metulja je odigral Ali Ogrizek, ki je glavnemu junaku vnesel tudi svoje osebne izkušnje z avtizmom. »Zelo sem se zabaval med snemanjem filma, spoznal sem veliko novih prijateljev in sem vesel, da bodo ljudje videli tudi mojo izkušnjo. Na snemanju je bilo super, dal sem vse od sebe, čeprav sem tudi kdaj zadremal, pa so me počakali, med odmori pa smeha med ekipo res ni manjkalo. Vesel sem, da sem dobil toliko novih prijateljev, najtežje pa je bilo zadnji snemalni dan, ker je to pomenilo konec naših intenzivnih druženj,« je povedal glavni igralec Ali, ki so ga na medijskem druženju spremljali nekateri njegovi soigralci: Mitja Ritlop, Lara Kolar, Elyes Samba Florest in drugi, pridružili pa so se jim tudi Franci Pliberšek, direktor podjetja MIK, Simona Črep, ravnateljica Srednje šole za stro-jništvo, mehatroniko in medije, Mojmir Klovar, direktor Šolskega centra Celje, Rok Skale, producent, Igor Pečoler, direktor fotografije in Mateja Zorko Pavšar, izvršna producentka in tudi avtorica knjige Šepet metulja, ki daje bolj poglobljen uvid v delovanje, razmišljanje, čutenje otrok / mladostnikov s spektrom avtistične motnje.

Poleg glavnih mladinskih junakov v filmu igrajo tudi Ana Praznik (Bepop), Branko Završan, Urška Majcen, Tarek Rashid, Tina Gorenjak in številni dijaki ŠCC Srednje šole za strojništvo. Na medijskem dogodku niso manjkali niti člani skupin Šank Rock in Bepop, ki so združili moči in posneli legendarno pesem Metulj v novi preobleki. Na dogodku so premierno zavrteli tudi novi videospot. »Zelo smo počaščene, da lahko sodelujemo z glasbeniki iz skupine Šank Rock. Pesem Metulj vsi poznamo že leta, me pa smo novi priredbi dodale tisto našo bepopovsko noto, s čimer smo pustile svoj pečat v pesmi,« sta povedali Alenka in Tinkara iz skupine Bepop, Matjaž Jelen iz skupine Šank Rock pa dodal: »Bepopovke so idoli mladine in smo se zelo hitro ujeli. Čeprav se že od prej malo poznamo, sem bil glede našega glasbenega sodelovanja pozitivno presenečen. Pravi užitek je bilo snemati z njimi.«

NAJVEČJI MORSKI PES PRIPLAVAL V SLOVENIJO

Včeraj je na velika platna po Sloveniji, v distribuciji Blitz Filma, prišel težko pričakovani akcijski spektakel studia Warner Bros., MEGALODON 2: PREDATOR IZ GLOBIN, nadaljevanje poletne uspešnice iz leta 2018, ki je globalno presenetila z zaslužkom več kot 530 milionov dolarjev.


Več

NOLAN Z EPSKO SRHLJIVKO OPPENHEIMER POPOLNOMA NAVDUŠIL

Sinoči so se premierno odvrtele prve projekcije težko pričakovane epske srhljivke z naslovom Oppenheimer, ki jo je režiral in zanjo napisal scenarij Christopher Nolan. Zgodba o ameriškem znanstveniku J. Robertu Oppenheimerju in njegovi vlogi pri razvoju prve atomske bombe je navdušila prve gledalce v ljubljanskem Cineplexxu, med njimi tudi nekaj znanih Slovencev.


Več

BARBIE manija v kinih Cineplexx

Najbolj popularna lutka na svetu, Barbie, ki so jo prvič predstavili v New Yorku marca 1959, je končno dobila svoj film. Te dni je kino gledalce po svetu in v Sloveniji prevzela Barbie evforija in tudi v kinih Cineplexx med obiskovalci prevladujejo roza odtenki.


Več